PROJECTE

LA NOSTRA MISSIÓ

Reflexionar sobre l’impacte de la societat de la informació i comunicació en els drets de les persones i assentar les bases per un acord global que permeti que les aplicacions tecnològiques, i la millora en la qualitat de vida que suposen, siguin compatibles amb la preservació dels drets humans en l’entorn digital.

LA NOSTRA VISIÓ

El compliment del respecte als drets humans en l’entorn digital i tecnològic, conseqüència de la suma de voluntats dels membres de la comunitat internacional.

ELS NOSTRES VALORS

1. Humanisme: La Carta vol mantenir l’ésser humà i els seus drets essencials com a epicentre dels futurs desenvolupaments tecnològics.

2. Democràcia: Els Drets que es contemplen a la Carta parteixen del respecte als valors i principis democràtics.

3. Universalitat: La Carta neix amb vocació de ser un referent internacional i oberta a la participació de les diferents mirades i cultures amb la finalitat d’enriquir el seu contingut i ser el fruit d’un consens global.

4. Participació: És una Carta oberta a la col·laboració de tots aquells que vulguin compartir el projecte.

5. Transparència: En la redacció i en el procés d’elaboració de la Carta. A través d’aquesta web pot seguir els orígens i el desenvolupament del projecte.

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), que ha liderat històricament les reivindicacions jurídiques de la societat per a la consecució d’avenços, va realitzar una crida oberta a universitats, centres científics, entitats de la vida econòmica, experts en Dret Digital, per iniciar el procés de redacció de la Carta de Barcelona pels Drets de la Ciutadania en l’Era Digital, al qual han respost activa i positivament les nombroses institucions i personalitats signants del present document.